Cikkek, rádió és tv-műsorok Koncz Erikával:

Óbudai Anziksz:Amikor a mesének folytatódnia kell

M1: Esély

168 Óra: Mese neked

Tilos Rádió: Rehab a tortán

TV2 Napló: Oroszlánszívű Benedek meséje

Meserendelés:

Ha tetszenek a mesék, és te is szeretnél olyat, ami rólad vagy gyermekedről szól, írj egy rövid jellemzést, és egy fényképpel együtt küldd el nekem az ercsimese@gmail.com e-mail címre.

Ha jól jön egy kis segítség a jellemzéshez, itt elolvashatsz néhányat:


 

Dorogi Léla Szofi

Dorogi Léla Szofi

Imádja az állatokat. Van egy kiskutyája, Boni. Olyanok, mint a testvérek. Elég szabadszellemű kislány, de szófogadó. Imád koncertekre járni. Nagyon sok rock zenekart szeret, sok számot fejből tud. Szereti a Disney meséket, a hercegnőseket. Mindig öltözködik. Nem mindegy mit vesz fel, igazi csaj. A Piros rúzs elmaradhatatlan. Mindig elcseni a neszesszeremből és már a száján is van a rúzs. Kedvenc szavajárása: „Én aztán biztos, hogy nem!”

Elolvasom Léla meséjét

 


 

Borsfai Johanna és Benedek

Borsfai Johanna és Benedek

Johanna: 6 éves, igazi cserfes kis-nagylány, meglepően nagyos dumákkal. Nagyon szereti a könyveket, a meséket, a tündérvilágot. Szereti a zenét, tanulás nélkül nagyon jó a füle, tisztán énekel, táncikál. Rajzolgatni is nagyon szeret, jó kis alkotások születnek.
Benedek: 2 éves kis rosszcsont. Mindenhova felmegy (onnan le is esik), eleven, felfedező kis emberke. Megőrül az ilyenekért, mint markoló, teherautó, kukásautó és társai. Mindenben a tesója minta, mint egy kismajom megy utána, utánozza.
Ami, mind a kettőben „azonos", nagy-nagy szeretetgombócok, egymást és minket is szeretgetnek, ölelgetnek és ők is nagyon szeretik, ha mi szeretgetjük őket.

Elolvasom Johanna és Benedek meséjét

 


 

Ambrus Máté

Ambrus Máté

Máté 9 éves. Érzékeny lelkű, sok szeretetre vágyó gyerek. Jó tehetségű, okos értelmes fiú, akit azonban nem köt le mindig az olvasás, a tanulás. Feladat érzékeny, fél éve egy kis hörcsögről gondoskodik nagy szeretettel. Szotyinak hívja. A mozgás a mindene, fáradhatatlan, ha fociról van szó. Játszik már egyesületben is, versenyekre jár mind iskolai mind egyesületi színekben, és nagy a boldogság, ha a győztes csapat tagjaként éremben is részesül. Az európai focicsapatok játékosait kívülről tudja, elsősorban a Barcelonának drukkol, sok a csapatot reklámozó tárgy van, sporttáska, iskolatáska, tolltartó, ceruzák, dossziék, így ajándékot is könnyű vásárolni neki, ezeknek biztos, hogy örül.

Elolvasom Máté meséjét

 


 

Rutai Nadin

Nadin

Nadin vagyok, szőke hajú, barna szemű 2 éves kislány. Van 3 bátyám, így ahhoz, hogy érvényesülni tudjak, hangosnak és erőszakosnak kell lennem. Szerintem. Nagyon szeretem a Caillou mesét, már énekelni is tudom. Szeretek babázni, mindenhová játék babakocsival megyek. Öltözködni is szeretek, kedvencem egy tüllös ruha gumicsizmával. Vonzódom a cipőkhöz, nem baj, ha kicsi vagy nagy, téli vagy nyári, és az sem baj, ha fiús. Anya az enyém, napi 24 órában figyelnem kell arra, nehogy a fiúk hozzá bújjanak. Nagyon szeretek hintázni, homokozni, ugrálni a trambulinon és labdázni a fiúkkal. Ha valami nem tetszik, hangosan sikítozom, kedvenc szavam a „nem” tudok hozzá nagyon mérgesen nézni és közben dobbantok is a lábammal a hatás kedvéért.

Elolvasom Nadin meséjét

 


 

Berger Balázs

Balázs

Imádja az autókat, motorokat, mindegy mi az csak zúgjon és kereke legyen. Nagyon szereti az állatokat, a szobája falára is állatokat ragasztottunk, minden este lefekvés előtt elsorolja mi micsoda és milyen hangot ad ki. Vidéken a dédi mamánál a baromfiudvar előtt állva hosszú perceket tölt el úgy, hogy megfigyeli, melyik állat mit csinál. Van ott tyúk, kakas, malac, kacsa és liba is. Nagyon szeret a vízben pancsolni és virágot locsolni a kertben. Ilyenkor felhúzza a gumicsizmáját és már indulhat is a móka. 1,5 éves korára nagyon fejlett és okos, 10-ig számol, gyerekdalokat énekel, szinte az összes szót kimondja, ismeri és használja is.

Elolvasom Balázs meséjét

 


 

Filótás Mirkó

Mirkó

Mirkó igazi huncut kiskölyök. Rengeteget beszél, folyamatosan kérdez, szeretne minél többet megtudni a világról. A legjobban azt szereti, amikor este apa vagy anya elmesél neki valami történetet, általában, hogy mi történt aznap. Igazi kisfiú, imádja az autókat, a markolót, de lehet az teherautó, úthenger, vonat, helikopter vagy tank is, minden érdekli. Nemrég Zamárdiban egy katonai parkban járt, ahol felfedezte az ott kiállított harckocsikat is, nagyon emlékezetes élmény maradt neki. Szeret szerelni, utánajárni, hogy mi hogyan működik.

Elolvasom Mirkó meséjét

 


 

Gál Enéh

Enéh és a vonat

Enéh vagány kiscsaj. Most kezdi a bölcsödét, kíváncsian várjuk, hogy érzi majd magát, mennyi új barátot szerez. Kedves, barátkozós, elragadó, de ugyanakkor erős akaratú. Minden héten babaúszásra jár, igazi kis vízipók, szereti a pancsolást. Babázik, autókkal játszik, kirakózik, zenél, mindenhova felmászik, mindent megnéz, megnyom, érdeklődése határtalan. Az autóversenyző apukától és nagypapától örökölt géneknek köszönhetően az sem érdekli, ha olajos lesz a keze vagy a ruhája, hiszen a kerékcsavarokkal játszani a legjobb móka a világon.

Elolvasom Enéh meséjét

 


 

Kalocsa Dóra Sid

Kalocsa Dóra Sid

1990-ben született Veszprémben. Kiemelkedő rajztudása már gyerekkorában látható volt, így édesanyja javaslatára 15 évesen művészeti középiskolába ment, hogy festészetet tanuljon. A templom falainak festésénél izgalmasabbra, ember közelibbre vágyott, ezért elhatározta, hogy tetováló művész lesz. Tett is ennek érdekében. Magánszorgalomból rajzokat másolt, tetoválásokat tervezett. Idővel a szerencse is mellé szegődött, így lehetősége nyílt egy tapasztalt tetováló művész mellett dolgozni, gyakorolni a hennafestést, elsajátítani a tetoválás alapjait. 18 éves korában egy a Balaton parton működő, tetováló szalonban dolgozott szezonális munkában. Szerette a pörgést, az új emberekkel való ismerkedést, így több szezonba is visszahívták. Iskola időszakban otthon tetovált, barátai és családja legnagyobb örömére. Ma már profi tetováló művész.

Elolvasom Kalocsa Dóra Sid meséjét

 


 

Erdei Eszter

Erdei Eszter

Igazi csajos lányka, hosszú, világosbarna haját a világért nem adná, imád szép ruhákban járni, de már nem a kislányos, hanem a tinis, nagycsajos vonalon. 3 éve, tehát elsős kora óta mazsorettezik a suliban, egyszerűen imádja, a heti két edzés és a versenyek meg sem kottyannak neki. Ha kellene a neve mellé mondani egy titulust, ő azt mondaná mazsorett! Tanulással sincs semmi gond, szorgalmas, ügyes, csupa kitűnővel végzett. A mazsorettkedésben azt is szereti, hogy a legjobb barátnőjével, Blankával, aki a szomszéd faluban lakik és osztálytársak is együtt járnak, ketten egy nagyon szép és színvonalas duó előadást is összehoztak. Olyanok, mint az ikrek, egymás nélkül nem sokat vannak, most a vakációban is hol itt hol ott de próbáltak együtt lenni, nagyon szeretik egymást! És itt a kistesó Jázmin, akit szintén nagyon imád, bár vele jó tesóként jókat vitáznak néha. De azért mindent megtennének egymásért, ha valamelyik nincs itthon, a másik már nem találja a helyét. Szeret rajzolni, sokszor családi képeket, vele megtörtént eseményeket, terveket is lerajzol. Nagyon szeret a mamáknál is lenni, hallgatni, ahogy régi időkről mesélnek. Legutóbb az olimpia kötötte le a figyelmét, sokszor mondta, hogy milyen jó érzés lehet azoknak, akik ott állhatnak, versenyezhetnek és akár nyerhetnek. Szófogadó, ügyes lány, nagyon büszkék vagyunk rá!

Elolvasom Eszter meséjét

 


 

Erdei Jázmin

Jázmin

5 éves lesz októberben. Egy kis örökmozgó lassan nagycsoportos óvodás. Ö az a gyerek, aki reggel mosolyogva felkel, s estig megállás nélkül csak megy és játszik és játszik. Az ovival nehezen barátkozott meg, de mos tmár minden oké, szereti. Jól érzi magát a gyerekek társságában de ma már a felnöttek között is kis barátkozó, nyitott. Mosolygós kis manó, imád ugrálni, a trambulin az egyik kedvenc játéka. Babázni nem sokat szokott, bár a nővér Eszter társaságában már az is jó játék, s úgy tünik egyre jobban megkedveli. S persze, hogy hercegnők ilyenkor a babák, akárcsak ő maga. igyekszik utánozni a nagy tesót, s mivel ő már 10 éves, igy Jázmin is "tinisedik". :) ( Ezt Ő mondta) Nagy kedvenc és persze nagy barát a cicája akit Pamacsnak hívnak, és mindent megenged Jázminnak, ölbe hordhatja, nyuzbálhatja ez Pamacsnak meg se kottyan, sőt alig várja , hogy a kis gazdi kimenjen hozzá játszani! Kicsi harcot vívunk még a cumisüveg miatt, azt nem akarja letenni, bár azt mondta ha 5 éves lesz kidobja az ablakon, de addig még minden este és ha nyügi kell az a cumika! Eleven, pajkos de szófogadó lányka akárcsak a nővére Eszter, mindkettő telis tele szeretettel.

Elolvasom Jázmin meséjét

 


 

Filip

Filip és Ricsi

Ha azt mondom, hogy nagyon okos kutya volt, rögtön eszedbe juthat egy kutya, akit te okosnak tartasz, mert visszahozza a labdát, ha eldobod neki, parancsra ül, fekszik.
Ezek jó dolgok, de minden valamirevaló kutyánál alapkövetelménynek számítanak. Amit Filip tudott, az ennél sokkal, de sokkal sokrétűbb és összetettebb. Magasan képzett kutya volt, aki kutyaiskolában szerzett tudásával másoknak segített. Leginkább gazdájának, Ricsinek. Filip volt az első mozgássérültet segítő kutya. Villanyt kapcsolt, ajtót nyitott, kosarat és egyéb tárgyakat vitt a szájában. Ha Ricsi leejtett valamit, Filip felvette és odaadta neki. Filip szemével nézve persze ez mind semmi, hiszen erre tanították, mint az összes többi kutyát a suliban. Mégis ő volt a legkülönb. 2000-ben az év kutyájának választották, emellett a tudományos munkában is nagyot alkotott. Részt vett az ELTE etológiai tanszéke kutatásában, és a sportban is jeleskedett, Ricsi és ő többszörös paragility bajnokok lettek. Filip nagyon barátságos, kedves, odaadó, segítőkész kutya lévén tudásával nem csak gazdáját és a tudományt szolgálta, hanem továbbadta azt, a körülötte lévő négylábú bakfisoknak, téve mindezt nagy türelemmel. Szerencsés vagyok, hogy többször is láthattam Filip nagyszerűségét, és azt a feltétlen szeretetet, ami Ricsivel összekötötte őket.

Elolvasom Filip és Ricsi meséjét

 


 

Ha tetszenek a mesék, és te is szeretnél olyat, ami rólad vagy gyermekedről szól, írj egy rövid jellemzést, és küldd el nekem az ercsimese@gmail.com e-mail címre.

Ne feledd, bárkiből lehet mesehős!

Legújabb mesék az oldalon:

Mi a csuda az a „Munkahelyi wellness?”

Különös barátságok

Csak zokniesőt ne!

Álmodj szépet Oszkár!

Kíra és a görkoris porszívó

Élet a Macskamennyben

Eperért bármit!

Csak semmi kukacoskodás!

Janka és az álmodozó hintaló

Marci és egy parányi lázadó

Nem!

Rendezzünk focigálát!

Ercsimese a Facebookon