Cikkek, rádió és tv-műsorok Koncz Erikával:

M1: Esély

168 Óra: Mese neked
Tilos Rádió: Rehab a tortán
TV2 Napló: Oroszlánszívű Benedek meséje

Meserendelés:

Ha tetszenek a mesék, és te is szeretnél olyat, ami rólad vagy gyermekedről szól, írj egy rövid jellemzést, és egy fényképpel együtt küldd el nekem az ercsimese@gmail.com e-mail címre.

Ha jól jön egy kis segítség a jellemzéshez, itt elolvashatsz néhányat:


 

Juhász Panni

Panni

Nyugodt baba, pici kora ellenére már megszokott "menetrendje" van. Szereti a gyümölcspépeket. Szereti, ha mesélnek neki, mosolyog és visszagagyog. Nagyon hosszú hajjal született, ami nem is hullott ki. És már jön az első foga! Van egy nővére, Lili, akit nagyon szeret.

Elolvasom Panni meséjét

 


 

Berger Balázs

Balázs

Imádja az autókat, motorokat, mindegy mi az csak zúgjon és kereke legyen. Nagyon szereti az állatokat, a szobája falára is állatokat ragasztottunk, minden este lefekvés előtt elsorolja mi micsoda és milyen hangot ad ki. Vidéken a dédi mamánál a baromfiudvar előtt állva hosszú perceket tölt el úgy, hogy megfigyeli, melyik állat mit csinál. Van ott tyúk, kakas, malac, kacsa és liba is. Nagyon szeret a vízben pancsolni és virágot locsolni a kertben. Ilyenkor felhúzza a gumicsizmáját és már indulhat is a móka. 1,5 éves korára nagyon fejlett és okos, 10-ig számol, gyerekdalokat énekel, szinte az összes szót kimondja, ismeri és használja is.

Elolvasom Balázs meséjét

 


 

Filótás Mirkó

Mirkó

Mirkó igazi huncut kiskölyök. Rengeteget beszél, folyamatosan kérdez, szeretne minél többet megtudni a világról. A legjobban azt szereti, amikor este apa vagy anya elmesél neki valami történetet, általában, hogy mi történt aznap. Igazi kisfiú, imádja az autókat, a markolót, de lehet az teherautó, úthenger, vonat, helikopter vagy tank is, minden érdekli. Nemrég Zamárdiban egy katonai parkban járt, ahol felfedezte az ott kiállított harckocsikat is, nagyon emlékezetes élmény maradt neki. Szeret szerelni, utánajárni, hogy mi hogyan működik.

Elolvasom Mirkó meséjét

 


 

Rácz Kíra

Kíra

Mindenki csak csupaszív babának hívja. Mindenkit szeret, és őt is mindenki szereti. Imádja a gyerekeket, társasági lény, folyton mosolyog. Nagyon okos, már most megkülönbözteti a színeket, a formákat és az állatokat. Kedvenc étele a sütőtök és a szilva. Ja, és pufi függő.

Elolvasom Kíra meséjét

 

 

 


 

Fekete Róbert Noel, mi csak Noelnek hívjuk.

Noel és Mici

3 éves és egy nagyon boldog kisfiú, annak ellenére, hogy súlyos beteg. (tudom, betegséget nem írunk bele! ) Nagyon szereti az állatokat, főleg a cicáját Micit és a kutyusát Nílát. Imádja a vizet, az a mindene, hajókkal játszik a fürdőkádban, imád pancsolni Kedvenc játéka egy pénztárgép, olyankor boltosat játszik és a doktoros játékok, mindig vizsgál mindenkit. Azt mondja Ő doktor lesz. Kedvenc étele a sült krumpli, bármennyit meg tud enni belőle, na meg a dinnye Apukájával nagyon szeret még traktorozni, imádja a traktorokat.

Elolvasom Noel meséjét

 


 

Grócz Réka

Réka

Imádja az állatokat főként a lovakat és a nagymamája kutyáját, Tottit.

Elolvasom Réka meséjét

 

 

 

 

 

 

 


 

Gál Enéh

Enéh és a vonat

Enéh vagány kiscsaj. Most kezdi a bölcsödét, kíváncsian várjuk, hogy érzi majd magát, mennyi új barátot szerez. Kedves, barátkozós, elragadó, de ugyanakkor erős akaratú. Minden héten babaúszásra jár, igazi kis vízipók, szereti a pancsolást. Babázik, autókkal játszik, kirakózik, zenél, mindenhova felmászik, mindent megnéz, megnyom, érdeklődése határtalan. Az autóversenyző apukától és nagypapától örökölt géneknek köszönhetően az sem érdekli, ha olajos lesz a keze vagy a ruhája, hiszen a kerékcsavarokkal játszani a legjobb móka a világon.

Elolvasom Enéh meséjét

 


 

Soós Róza

Soós róza

Róza elsősorban imádja az állatokat. Főleg a ragadozó nagymacskákat szereti, azon belül is a fekete párducokat. Sokszor játszik itthon olyat, hogy ő fekete párduc, vagy valamilyen kutya. Ha éppen nem feketepárduc, akkor rendszerint fekete-fehér foltos kutya szeretne lenni. Fajtát tekintve ‘házörzőkutya és harcikutya, északi kutya és vadászkutya ‘ Szeretne nagyon saját kutyát, de addig amíg neki nem lesz, az utcán barátkozik mások kutyájával. A napi rutinja fontos neki, különösen a reggeli és esti kakaó. Szeret összebújni és nevetgélni az anyukájával. Őzeset játszani a kertben és rollerezni. Sütéskor mindig belekóstol a sütemény tésztába, meg is enné, ha hagynánk, már úgy nyersen. Természetét illetően nagyon igényli a babusgatást, szeret a felnőttekkel beszélgetni. Kiváló a memóriája. 2 éves testvére Nusi (Erna) sokszor utánozza, amit Róza nem nagyon szeret. Egyébként Róza nagyon jószívű vele, mindig gondola rá, például, ha a boltban veszünk valami enni-innivalót. Együtt szoktak pónizni, fürdéskor pancsolni, és párducosat, kutyásat, sőt őzeset játszani.

Elolvasom Róza meséjét

 


 

Sándor Barna

Sándor Barna

Barni 6 hónapos. Az első unoka a családban. Mindenki Kis Tücsöknek vagy Tücsinek hívja.
Nagyon figyelmes és jókedvű kisfiú. Sokat mosolyog, sikongat és nyújtogatja a nyelvét. Imádja a Kacsameséket és a zenéjét, amivel bármikor le lehet venni a lábáról! Mesteri módon tud széttépni és összegyűrni bármilyen papírlapot! Ámulva figyeli a nagyhangú és mutogató embereket, a tévét és a számítógép képernyőjét. Igazi férfiemberként képes már az asztalra csapni!
Az ételek közül a sütőtök a legnagyobb kedvence!

Elolvasom Tücsök meséjét

 


 

Kalocsa Dóra Sid

Kalocsa Dóra Sid

1990-ben született Veszprémben. Kiemelkedő rajztudása már gyerekkorában látható volt, így édesanyja javaslatára 15 évesen művészeti középiskolába ment, hogy festészetet tanuljon. A templom falainak festésénél izgalmasabbra, ember közelibbre vágyott, ezért elhatározta, hogy tetováló művész lesz. Tett is ennek érdekében. Magánszorgalomból rajzokat másolt, tetoválásokat tervezett. Idővel a szerencse is mellé szegődött, így lehetősége nyílt egy tapasztalt tetováló művész mellett dolgozni, gyakorolni a hennafestést, elsajátítani a tetoválás alapjait. 18 éves korában egy a Balaton parton működő, tetováló szalonban dolgozott szezonális munkában. Szerette a pörgést, az új emberekkel való ismerkedést, így több szezonba is visszahívták. Iskola időszakban otthon tetovált, barátai és családja legnagyobb örömére. Ma már profi tetováló művész.

Elolvasom Kalocsa Dóra Sid meséjét

 


 

Erdei Eszter

Erdei Eszter

Igazi csajos lányka, hosszú, világosbarna haját a világért nem adná, imád szép ruhákban járni, de már nem a kislányos, hanem a tinis, nagycsajos vonalon. 3 éve, tehát elsős kora óta mazsorettezik a suliban, egyszerűen imádja, a heti két edzés és a versenyek meg sem kottyannak neki. Ha kellene a neve mellé mondani egy titulust, ő azt mondaná mazsorett! Tanulással sincs semmi gond, szorgalmas, ügyes, csupa kitűnővel végzett. A mazsorettkedésben azt is szereti, hogy a legjobb barátnőjével, Blankával, aki a szomszéd faluban lakik és osztálytársak is együtt járnak, ketten egy nagyon szép és színvonalas duó előadást is összehoztak. Olyanok, mint az ikrek, egymás nélkül nem sokat vannak, most a vakációban is hol itt hol ott de próbáltak együtt lenni, nagyon szeretik egymást! És itt a kistesó Jázmin, akit szintén nagyon imád, bár vele jó tesóként jókat vitáznak néha. De azért mindent megtennének egymásért, ha valamelyik nincs itthon, a másik már nem találja a helyét. Szeret rajzolni, sokszor családi képeket, vele megtörtént eseményeket, terveket is lerajzol. Nagyon szeret a mamáknál is lenni, hallgatni, ahogy régi időkről mesélnek. Legutóbb az olimpia kötötte le a figyelmét, sokszor mondta, hogy milyen jó érzés lehet azoknak, akik ott állhatnak, versenyezhetnek és akár nyerhetnek. Szófogadó, ügyes lány, nagyon büszkék vagyunk rá!

Elolvasom Eszter meséjét

 


 

Erdei Jázmin

Jázmin

5 éves lesz októberben. Egy kis örökmozgó lassan nagycsoportos óvodás. Ö az a gyerek, aki reggel mosolyogva felkel, s estig megállás nélkül csak megy és játszik és játszik. Az ovival nehezen barátkozott meg, de mos tmár minden oké, szereti. Jól érzi magát a gyerekek társságában de ma már a felnöttek között is kis barátkozó, nyitott. Mosolygós kis manó, imád ugrálni, a trambulin az egyik kedvenc játéka. Babázni nem sokat szokott, bár a nővér Eszter társaságában már az is jó játék, s úgy tünik egyre jobban megkedveli. S persze, hogy hercegnők ilyenkor a babák, akárcsak ő maga. igyekszik utánozni a nagy tesót, s mivel ő már 10 éves, igy Jázmin is "tinisedik". :) ( Ezt Ő mondta) Nagy kedvenc és persze nagy barát a cicája akit Pamacsnak hívnak, és mindent megenged Jázminnak, ölbe hordhatja, nyuzbálhatja ez Pamacsnak meg se kottyan, sőt alig várja , hogy a kis gazdi kimenjen hozzá játszani! Kicsi harcot vívunk még a cumisüveg miatt, azt nem akarja letenni, bár azt mondta ha 5 éves lesz kidobja az ablakon, de addig még minden este és ha nyügi kell az a cumika! Eleven, pajkos de szófogadó lányka akárcsak a nővére Eszter, mindkettő telis tele szeretettel.

Elolvasom Jázmin meséjét

 


 

Horváth Emma

Emma

2011. 11. 14-én született. Vidám, mosolygós kislány. Szereti az állatokat. Kutyákat, cicákat, különösen a madarakat nézni, ahogy repkednek. Kedvence az Alvin és a mókusok, imádja ahogy beszélnek, énekelnek. Szereti a világító, zenélő játékokat. Nagyon szeret kint lenni a szabadban. Igazi kis vízicsibe, az esti pancsi az minimum fél óra, nagyon szeret a fürdőkádban játszani a játékokkal.

Elolvasom Emma meséjét

 


 

Balázs Attila István

Balázs Attila István

3 éves. Nagyon okos, éles eszű fiú. Energikus, szinte egész nap nyüzsög, a délutáni alvást leszámítva. Van egy plüss nyuszija, akit Banditának hívnak.Egészen pici baba volt még amikor kapta, így aztán nagy becsben tartja, mindenhová magával viszi. Szeret enni, nem válogatós. Imád pancsolni. Odavan a háztartási gépekért. Szinte mindegyikért. Legyen az mosógép, hajszárító vagy akár kézi mixer.

Elolvasom Attila meséjét

 


 

Filip

Filip és Ricsi

Ha azt mondom, hogy nagyon okos kutya volt, rögtön eszedbe juthat egy kutya, akit te okosnak tartasz, mert visszahozza a labdát, ha eldobod neki, parancsra ül, fekszik.
Ezek jó dolgok, de minden valamirevaló kutyánál alapkövetelménynek számítanak. Amit Filip tudott, az ennél sokkal, de sokkal sokrétűbb és összetettebb. Magasan képzett kutya volt, aki kutyaiskolában szerzett tudásával másoknak segített. Leginkább gazdájának, Ricsinek. Filip volt az első mozgássérültet segítő kutya. Villanyt kapcsolt, ajtót nyitott, kosarat és egyéb tárgyakat vitt a szájában. Ha Ricsi leejtett valamit, Filip felvette és odaadta neki. Filip szemével nézve persze ez mind semmi, hiszen erre tanították, mint az összes többi kutyát a suliban. Mégis ő volt a legkülönb. 2000-ben az év kutyájának választották, emellett a tudományos munkában is nagyot alkotott. Részt vett az ELTE etológiai tanszéke kutatásában, és a sportban is jeleskedett, Ricsi és ő többszörös paragility bajnokok lettek. Filip nagyon barátságos, kedves, odaadó, segítőkész kutya lévén tudásával nem csak gazdáját és a tudományt szolgálta, hanem továbbadta azt, a körülötte lévő négylábú bakfisoknak, téve mindezt nagy türelemmel. Szerencsés vagyok, hogy többször is láthattam Filip nagyszerűségét, és azt a feltétlen szeretetet, ami Ricsivel összekötötte őket.

Elolvasom Filip és Ricsi meséjét

 


 

Nagy Léna

Léna

3 éves.Cserfes, huncut kislány. Szereti a meséket és a hercegnős ruhákat. Van egy kutyájuk Csitke, a német vizsla, akivel jóban vannak.

Elolvasom Léna meséjét

 


 

Ha tetszenek a mesék, és te is szeretnél olyat, ami rólad vagy gyermekedről szól, írj egy rövid jellemzést, és küldd el nekem az ercsimese@gmail.com e-mail címre.

Ne feledd, bárkiből lehet mesehős!

Legújabb mesék az oldalon:

Zsömi a hős

Egy barát sosem hagy cserben!

Csodaváró mese

Teljes gőzzel

Bizony nem árt, ha van sütnivalód!

Egy ölelés csodája

Ebből elég, irány Kerepes!

Bence és a komisz medvebocs

Boldog születésnapot Lili!

Léla és a tüsszentő szekrény

Mesefa

Amíg a gitár szól

Ercsimese a Facebookon